Bietola cu costita de porc

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2011 | 6146 vizualizari

 

Bine v-am regasit dragii mei bucatarasi! Tare dor mi-a fost de voi....am pierdut o gramada de retete minunate...dar nu-i nimic, ca recuperez repede..:D

Eu nu prea m-am ocupat de gatit in ultima vreme...n-am nimic spectaculos, dar ce am ,impartasesc cu voi cu drag....

 

INGREDIENTE

  • frunze de bietola ( sincer habar n-am cum se traduce in romana...se aseamana cu spanacul, doar ca are frunzele mult mai mari si mai carnoase...), cam jumatate  de kg
  • cativa catei de usturoi
  • lapte cat cuprinde
  • o lg faina
  • o lg ulei masline
  • sare, piper
  • costita de porc, dupa preferinta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bietola cu costita de porc:

Frunzele  se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut.

Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac spanacul.

Separat ,intr-o cratita, se incinge putin ulei si se prajesc costitele bine, pana se rumenesc.

Se ia o alta cratita si se pune o lg de ulei , se incinge apoi se adauga usturoiul curatat si se lasa sa se rumeneasca, apoi se scoate usturoiul si  se adauga bietola maruntita, o lg de faina si apoi se incepe ingrosarea ei cu lapte, cate putin, atat cat se cere.

Se adauga sare si piper dupa gust si eventual, daca va place usturoiul, mai adaugati un catel de usturoi dat pe razatoare sau tocat ( eu am pus, ca-mi place....)

Se serveste cald, cu bucati de costita deasupra...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bietola cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adasev12 1

17.06.2011, 21:19

ionela, cam ca si spanacul...e buna
mirela, este mersi

Bunica 1

20.06.2011, 11:43

Buna rau, dar si costitele......mmmmm !

iulia777 1

24.04.2012, 08:33

bietola inseamna sfecla. barbabietola este sfecla rosie. in acest caz se folosesc numai frunzele. sunt delicioase! pofta mare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Enchiladas cu spanac